Sidor

onsdag 10 november 2010

Nybörjare på att blogga...

..ja, det är jag! Men inte nybörjare på nätet, med hemsida sedan nio år tillbaks!
Men nu undrar jag lite om man egentligen ska lägga in mer än ett inlägg per dag i sin blogg?
Varför då då? Jo, för att det verkar ibland som besökarna bara besöker ens senaste inlägg?
Och inte har en aning om vad man lagt ut tidigare på dagen?
Har man då lagt ut något som man är stolt över och gärna vill höra lite åsikter om,
och senare lägger ut ett tillägg till dagen med bara lite "illustrationsbilder", så är det
bara det sista man ser och "ingen" ser ens tidigare inlägg??

Hur gör du? Klickar du bara in dig på det senaste inlägget, eller klickar du på blogglänken?
Ser att båda möjligheterna finns, när man har en läslista som jag har i högerkanten.
Det var allt för tillfället!

Jo förresten jag vill säga tack till er som skriver kommentarer också!
Det tycker jag är jättetrevligt och blir så klart glad för! Det är också kul
att få höra andras åsikter om ens egna foton, även om man inte är proffsfotograf.
Tack till er!

8 kommentarer:

 1. Ja det är en svår fråga :) ibland läggar jag upp ett inlägg .. ibland flera .. det beror på vad jag har fotat under dagen och om jag har fått hyfsade bilder.Jag har också haft hemsida .men saknade den kontakt som man får när man har en blogg :)
  Men om du har lagt upp en bild som du är väldig glad över .. så skall du ju låta den vara kvar..eller ta med den också i nästa inlägg .. kanske :)
  kram :)

  SvaraRadera
 2. Hej Ibland har jag inga nya foton att lägga ut och då skriver jag en rad istället. Och ibland så orkar jag varken det ena eller det andra. Men försöker i alla fall att göra ett blogginlgg per dag. Kollar nog lite längre ner i fall det är fler inlägg. Lite nyfiken är man ju. *ler*

  SvaraRadera
 3. Pia svarar Mimmi:
  Jo visst är det svårt att veta hur man ska göra. Så du har också haft hemsida. Jag hade egen "blogg" på hemsidan, under ett par år även med kommentarsfunktion, ända tills de ville ha betalt för den. Då blev det stopp. Jag tycker också det är roligt när man får kontakt över nätet och visst är det då snabbare med blogg än med hemsida. Om nu besökarna orkar skriva något förstås!
  Men blir det inte tjatigt att ta med samma bild igen?? :)

  Gunilla: Nej, det är ju inte alltid varje dag man fotat något. Klart man måste vara lite nyfiken! Har ibland sett folk ställa så dumma frågor (i andras bloggar) som de hade fått svaret på om de INTE bara tittat på senaste inlägget!! :)

  SvaraRadera
 4. Svår nöt det där :)
  Kan bara svara på hur jag själv gör o kikar jag runt bland deltagare på fototeman så blir det oftast att man bara kikar på bidraget till just det i alla fall om det är en massa deltagare i temat. Men ibland blir man ju nyfiken o kikar i inläggslistan också :)
  Jag brukar oftast bara lägga in 1 inlägg dom dagarna som jag deltar i fototeman för jag vet att man lägger in flera så är risken att folk missar dom pga att dom gör som jag :) Kikar bara på inlägget på fototemat :)

  SvaraRadera
 5. Har du skaffat många "kompisar" så kikar de nog. Sådana som inte bara kollar ditt senaste "utmanings" inlägg. Jag brukar göra så att jag avvaktar med en favorit tills jag har ett passande meme (utmaning). Då får man i alla fall en del besök. Är man då med i flera olika teman så har man ju chans att få kommentarer på detman vill. Met att välja på har man ju i så fall om man också riktar sig till en engelstalande publik. En anledning till att jag kör sv-eng. :)

  SvaraRadera
 6. Jeg bruker å titte på eldre innlegg i samme tid som jeg ser det nyeste innlegg.. Men når jeg bruker Googles' Reader, så hopper jeg fra den ene blogger til den andre, men da kan komer jeg til de gamlere innleggene senere, men jeg bruker å gå inn og se, også da, om det er i min interesse. Jeg syntes det var så enkelt da jeg hadde få bloggvenner, da hadde jeg oversikten. Etter at jeg fikk mange bloggvenner, så ble det vanskeligere å følge med.. Og så kan det bli for mye å kommentere på en gang..Men jeg håper jeg lærer meg hvordan jeg skal gjøre det etter hvert.. jeg også.. :)
  Men jeg må bare se de eldre innlegga, i tilfelle jeg går glipp av noe (hehe)..

  Kanskje er det like greit å legge inn bare ett større innlegg pr dag da, en mange forskjellige innlegg.. tror jeg da.. Jeg har selv problemer enkelte ganger om jeg skal ta med alle bildene fra f.eks en tur, det kan bli opp til 7-10 bilder, eller dele dem opp. Få bilder på ett innlegg.. Men jeg er ikke helt sikker.. Inntil videre blir det litt sånn hipp som happ.. ;)

  Ha det godt så lenge! Håper du finner ut av det og får noen svar å reflektere over..
  Klem herfra! :)

  Og når det er sagt- så skal jeg gå og se på din gamle hjemside også.. :))

  SvaraRadera
 7. Dessuten sier jeg litt som Lillagul- at om jeg er med i et meme, så blir det gjerne bare det ene innlegget (som oftest, ikke alltid), og er det mange medlemmer som har lagt inn, da blir det ihvertfall bare det ene. Ellers på en bloggrunde, så ser jeg nedover siden.. Nå f.eks er jeg på en vanlig bloggrunde, men legger da samtidig inn en kommentar på NF Macro.. :)

  SvaraRadera
 8. Pia svarar:
  Tack snälla för era svar och funderingar!
  Jag har ju bara bloggat "på riktigt" cirka en månad och är bara med i en enda utmaning (än så länge, får jag kanske tillägga för säkerhets skull! *s*) så jag vet ju inte så mycket om hur man bäst gör här i bloggvärlden! :)

  Däremot har jag ju följt en del bloggar redan tidigare och har alltid undrat över om man inte ska göra annat än vara med i olika fotoutmaningar varenda dag? "Får" man inte tänka själv? Någon knäpper med fingrarna och säger att idag ska bilden vara blå, och alla lägger snällt ut sina blåa bilder. Är det skoj?

  Jag har inte begripit hur ni har hunnit med att besöka alla andra som deltar och skriva kommentarer överallt, fota och fixa och kanske faktiskt hinna ha ett eget liv också?

  Men hittills tycker jag det känns ganska roligt att blogga och jag är absolut inte ute efter att vara den som "får flest vänner" *ha ha*. Lagom är nog bäst, eller vad tror ni?
  PS. Jag har också mest hoppat mellan allas senaste bidrag i NF Macro-utmaningen, utan att gå vidare så mycket!

  SvaraRadera

Hej kära besökare!
Kul om du lämnar en kommentar efter dig,
så jag vet att du hälsat på!
Med vänlig hälsning/Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...