Sidor

onsdag 27 juli 2011

Smygreklam på min blogg??

Jag frågar er som brukar besöka min blogg om ni någon gång fått upp popupfönster eller ser att något sådant har blockerats när ni besöker mig?
Inte ofta som jag tycker man råkar ut för det på bloggar, men jag vet en ganska nyligen startad blogspot-blogg där det både blockeras fönster, plus att det kommer upp irriterande reklam när man ska skriva kommentarer och om man vill titta närmare på någon bild. Och bloggägaren ser det inte själv!

Är det någon mer än jag som brukar kolla in på bloggstatistiken på blogspot?
Jag gör det av och till och har nyligen hittat att jag har fått besök från länkande webbadresser från ett företag i Korea (?) som bland annat ger bort gratis kläder! Denna månaden hade jag fått 82 (!) träffar därifrån! Dessutom har jag sett en länkande webbadress från någon sida där man tydligen kan lägga in länkar för att få mer trafik och jag har i alla fall inte lagt in min blogglänk där! Jag har inte orkat gå igenom alla dessa sidor, för vad jag såg fanns där 747 stycken eller nåt!

Koreaföretaget med kläderna finns även på Facebook, där klickade jag in mig från mina statistiklänkar och det enda jag kunde göra var att anmäla Facebooksidan. Jag vill banne mig inte registrera mig på deras hemsida bara för att kunna ta kontakt med dem, för då vet man inte vad som händer.

Är detta något som känns bekant? På klädsidan, jag vill inte skriva namnet här för då länkar jag ju tillbaks, såg jag att det fanns en lång lista med blogspotbloggar som det påstods stå i kö, för att kvalificera sig för att göra reklam för bland annat gratis kläder!

Suck och dubbelsuck! Jag blir så trött på sådant här! Förr när min hemsida var aktiv, fick jag alltid kolla statistik för att hitta så kallade direktlänkare, sådana som använde ens bilder till sina egna sidor och därmed utnyttjar en webbplats som någon annan än de själva betalat för.

När man upptäckte detta kunde man helt enkelt ta bort sin bild eller döpa om den och de som direktlänkade fick ett rött kryss och saknad bild, ELLER så kunde man byta ut bilden och lägga en annan bild med samma namn som den första, MEN som förslagsvis var en skylt som talade om att hemsidesägaren var en WEBBTJUV! Och då brukade det ofta inte ta lång tid innan bilden och alltså direktlänkningen försvann!!

Men på bloggar vet jag inte hur man kommer tillrätta med sådan här SKIT! Vad är det för nytta med att använda min blogg för att jag ska få trafik från denna klädsidan, när jag inte gör reklam för den? Vad jag vet i alla fall!

10 kommentarer:

 1. Jeg får ikke opp noen pop-up eller advarsler på din side og når det gjelder verden så er jo den full av syke mennesker som gjør alt mulig rart....så vi får bare tilpasse oss så best som mulig.

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig fått upp något reklam fönster från din blogg ..men på en annan blogg poppar det upp ett varje gång man skall skriva en kommentar..det är väldigt jobbigt .. jag har på pekat det för den som har bloggen och hon har frågat om det är fler som har fått det .. och det var några fler som hade det ..men det var också några som inte hade fått det.Jag vet att man kan välja inne på inställningar om man vill ha reklam på sin blogg för att tjäna pengar. Jag har absolut inte det . hoppas det fixar sig för dig
  kram/Mimmi

  SvaraRadera
 3. Hej igen.Jag kollade på min trafik och jag hade 196 från korea och några från andra länder långt borta..

  SvaraRadera
 4. hej pia:) nu är den felaktiga länken raderad från min profil! så nu stämmer allt:) nä..jag har inte märkt något såndant när jag går in på din blogg. har varit precis som vanligt tycker jag. ja...det finns ju möe jox i cyberspace:-/ hoppas det löser sig! varm kram.

  SvaraRadera
 5. Hej Pia
  Vilken tur - jag har lagt ner min hemsida och börjat blogga istället. Hade en länk till din hemsida och var lite ledsen att jag tappat bort den - och tänk... att jag hittade dig här... av en ren slump!

  SvaraRadera
 6. Jeg får ikke opp noe pop-up hos deg. Det får jeg hos en annen svensk blogspotbruker...Men siden din låser seg til stadighet og det tar noen ganger veldig (15min) lang tid før en i det hele tatt klarer å scrolle på siden din. Nå har en annen svensk bloggside fått samme symptonene når jeg skal besøke den... Jeg har ikke og vil heller ikke ha noen for for reklame inne hos meg. Jeg tror at det fører med seg mye krøll.. Håper det ordner seg hos deg!
  Ønsker deg en trivelig torsdag!

  SvaraRadera
 7. Hej och tack till er som tog er tid att svara på min fråga i detta inlägget!

  Jag var lite orolig för att det skulle vara popupfönster som jag inte såg, men så verkar det ju inte vara. Skönt det i alla fall.
  Kram Pia
  PS. Självklart kommer jag och skriver kommentarer i era bloggar nu också, men jag tänkte att kanske någon mer läser mitt svar här.

  SvaraRadera
 8. Det har aldrig dykt upp något popupfönster eller nån smygreklam när jag varit inne här hos dig. Låter inget vidare det där med Koreaföretaget, hoppas du blir av med dom...
  Har inte blogger nån support man kan skriva till där man kan fråga hur man kan bli av med sådant?
  Ha de gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Jeg ser heller ikke noen reklame hos deg. Slike steder du snakker om har jeg også i min statistikk, aner ikke hvorfor men håper at de aldri vil være til skade for bloggen.

  SvaraRadera
 10. Jag har upptäckt att Lissento har popupfönster som kommer upp innan man lägger in kommentaren? hon har inte svarat för jag frågade om hon nyligen lagt upp annonser på sin blogg. Jag hoppas det inte kommer upp sådant hos mig. Måste kolla statistiken. Jag har ingen aning om vad som hänt att jag försvunnit som din följare. Jag har däremot sett att rutan med följare av min blogg inte varit synlig för mig på hela förra veckan. Nu har jag varit här och lagt in mig igen. Konstigt för jag vet inte att jag har tagit bort dig. Vackra bilder med vingar .....

  SvaraRadera

Hej kära besökare!
Kul om du lämnar en kommentar efter dig,
så jag vet att du hälsat på!
Med vänlig hälsning/Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...