Sidor

torsdag 14 juli 2011

Rödstjärtar (NF Winged 3)

En dag med heldagsregn passar det väldigt bra att sitta vid datorn tycker jag! Lite halvtaskigt väder de senaste dagarna också, så därför har jag deltagit i hela TRE fotoutmaningar! Egentligen förstår jag inte riktigt varför det heter fotoutmaning? Vad är det som är utmaningen? Att våga lägga ut sina bilder? Tror det är något som lever kvar sedan det börjades med sådana här utmaningar, att man skulle lägg ut sin speciella version av något klurigt ämne som någon annan funderat ut, och ja där kom jag inte ens på något sådant ämne... Jag var ingen bloggare heller på den tiden!

Det ska inte bli en vana för mig detta med utmaningar varje dag, för det tar för mycket tid. Jag tycker ju det är kul att skriva kommentarer om de andras bilder också, men det har ju märkt att inte alla tycker att det är det. Och då förstår jag faktiskt inte varför man vecka efter vecka är med överhuvudtaget, om man aldrig skriver några kommentarer någonstans! Man vill ha men inte ge??? Så nu fick jag det sagt, som jag tänkt på varje vecka under tiden som jag deltagit i detta!


Många bevingade små saker har jag fotat sista tiden,
men jag väljer faktiskt en fågel idag, och det är
Rödstjärten.

Den kommer gärna och tar sig ett bad
i vår lilla fågeldamm i trädgården.
Här är det en hona som plaskar med vingarna.
Den här dagen badade hon både länge och väl.

Ingen kanonskärpa på bilderna, det är jag
väl medveten om, men kanske inte så konstigt heller,
för jag står ju flera meter bort och dessutom
bakom treglasfönster inne i mitt kök i söderläge!
Tur vi har markis över fönsterna, annars
hade jag inte kunnat ta dessa fotona heller.Efter badet hoppar de gärna upp på den lilla stenen
och sitter där och rister vingarna torra.Någon hane har jag inte sett på ett tag
utan fick leta fram bilder från den 28 maj
för att visa hur den ser ut.

Rödstjärthane
Färggrannare än honan med mer rött på bröstet,
vitt panna/huvud och svart ansikte.
Till sist bilden där han poserade så fint
ovanpå fågelhuset, som inte fylls med frö
så här i sommartid.

Och som vanligt:
TACK till er som
kommenterar!
:o)

17 kommentarer:

 1. Men åhhh vilken söt och gullig pippi!
  En sådan har jag aldrig sett, så tack för att jag fick göra det här :)
  Underbara bilder!
  Ha de gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. En sån charmig bildserie. :) Vill också ha ett fågelbad. :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker bilderna är jättefina, speciellt med tanke på omständigheterna du beskriver. Önskar att jag också hade trädgård så att jag kunde specialstudera fåglar och insekter.

  Jag tycker i o f att utmaning är ett bra ord. Egentligen är det väl meningen att när man får ett tema, så ska utmana sig själv genom att försöka tänka i nya banor och använda kameran på ett annorlunda sätt när man går ut och försöker hitta ett lämpligt motiv. Många gånger blir det ju så att man tar en bild från arkivet och då missar man ju själva utmaningen, vilket ju är lite synd.

  Sedan håller jag med dig om det du skriver om kommentarer. Alla behöver ju inte kommentera hos alla varje gång, men det finns vissa som ALDRIG ger en kommentar tillbaka och det är ju lite tråkigt. Det är ju inte meningen att man bara ska visa upp sig, utan det är ju utbytet mellan bloggarn som är vitsen med det hela.

  SvaraRadera
 4. Hon är modigare än mig! Bada är inte min grej om man säger så... ;) Jag förstorade upp min andra bild, och visst var det så att fåglarna bråkade om nån mat! :) Fördelen med systemkameran är ju att det går att beskära bilderna ordentligt utan att det blir så grynigt. Ha det gott!!!!!

  SvaraRadera
 5. åhh underbart med bilder på badande fåglar igen<3 jag älskar dom bilderna:-) men börjar samtidigt fundera på om mitt fågelbad härutanför köksfönstret kanske har en viss drunkningsrisk för di små fåglarna;-b jag får nog åtgärda detta!! lite mer stenar i kanske eller så..jaja,men det får jag lösa,hehe:) underbara bilder iallafall pia<3 varm hälsning å tack för dina fina kommentarer förresten pia ( å lite skratta får jag göra oxå;) när du kommer där med dina små "hihi" ;-)

  SvaraRadera
 6. Ha ha .. nu blir jag snart lite mörkrädd ;) Jag har också ..nästan... samma tema på dagens tema ..men en Rödstjärt med ;)
  Det var otroliga fina bilder du har fått på dom :)
  kram/Mimmi

  SvaraRadera
 7. Superfina bilder på rödstjärten! Det måste vara fint att se dem där i din damm!
  Betr folk som aldrig kommentera så finns det ju ingen anledning att kommentera dem heller även om det förstås är trist!

  SvaraRadera
 8. Fine bilder av småfuglene. Så fin rødstjerten var. Den har jeg ikke noe nærbilde av. Tusen takk for titten. Kos deg med fredagen.

  SvaraRadera
 9. SåÅ flotte og morsomme bilder av rødstjerten!
  Ønsker deg en deilig sommerkveld, gjerne med litt "Lervig"!

  SvaraRadera
 10. Well I for one are glad you decided to show this series ... never easy photographing through windows .. you did an excellent job.
  I watched a few young Redstarts while on holiday recently but certainly not as close as this.

  SvaraRadera
 11. Alltså, jag menade att systemkameror oftast har många megapixlar (mina bilder blir ca 3000x4500) och då kan man beskära bilderna ganska mycket utan att de tappar skärpan alltför mycket :) Dina bilder är jättefina!

  SvaraRadera
 12. Det var länge sedan jag såg till några rödstjärtar. Och det är ju bra att jag fick se dem hos dig i alla fall. Härlig bildserie.

  Ha en underbar dag

  SvaraRadera
 13. Hei Pia! :)

  Så flotte bilder du har tatt av disse ybdige fuglene! :) Regner det fælt hos dere? Fuglene som deg lengter nok etter sol de også, tenker jeg..
  Og jeg som har sittet og kommentert i dag- i solskinnet da!! Gal? Faktisk ble det tider for varmt ute, så jeg måtte inn og avkjøle meg litt.. :)) Og nå er jeg i stand til å kommentere igjen, så da ble det slik..

  Klart det er koselig med kommentarer når en blogger! Jeg nytter anledningen her og nå og takker for dine hos meg! :) Jeg glemmer jo å takke jeg.. for det varmer svært mye! :)

  Jeg er ikke med på noen fotoutmaninger lenger.. synes det tar tid ja.. har så mye i mitt eget tempo og så mange emner inne i mitt eget hodet, så det må jeg forme selv, har jeg funnet ut.. Men fotoutmaninger er en fin måte å skaffe seg nye venner på da, særlig i begynnelsen av bloggingen..

  Håper dere får litt sol snart igjen! Sende deg litt kanskje.. noen solstråler, fra meg til deg..
  :)

  Klemmer fra meg! :)

  SvaraRadera
 14. Ups.. skulle stå: Så flotte bilder du har tatt av disse *yndige* fuglene! :)

  SvaraRadera
 15. Man måste ju ta chansen när det är chans på fågelbilder oavsett var man är. Kul bilder på rödstjärtens bad. Försöker dra ner på fotoutmaningar då det tar tid helst nu på sommaren och då vädret tillåter att va ute i trädgården och naturen. men det är svårt att låta bli då de olika tema sätter igång ens fantasi. Och få igång de gamla hjärncellerna.
  Ha de gott i helgen. kram. Anita

  SvaraRadera
 16. Morning! Jag har aldrig sett en Rödstjärt i verkligheten!! Tack för att du visar dom!
  Har suttit en god stund igen o bara njutit av dina foton...gräshoppan, snäckor o blommor! Me like!
  Som det hampade sig med 6:e juli! Tror vi har nåt till datum gemensamt...i mars!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 17. jisses, den här sötnosen höll jag på att missa. Vilka härliga livsglada bilder. :)


  Jag håller med dig om det du skriver om utmaningar. Det är väl därför jag försöker kalla det mötesplats. Det är nog mer utmaning när de byter teman varje vecka istället för som här när man har samma tema jämt. Då kan det ju bli knepigt att få till det. Som Fototrissen tex. Ibland fick man inte till några bilder. Jag har som princip att besöka alla som kommer till mig. Men jag kan missa någon gång. Ibland blir det lite rörigt med alla mina bloggar. :)
  Ha en bra vecka.

  SvaraRadera

Hej kära besökare!
Kul om du lämnar en kommentar efter dig,
så jag vet att du hälsat på!
Med vänlig hälsning/Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...