Sidor

fredag 31 augusti 2012

Tre ugglor + strandliv (?)

Att blogga, ja vad är det egentligen? Rubriksättningen kan vara av stor vikt ibland. Ska man skriva något klurigt för att locka in besökare som undrar vad man menar, eller skriva precis vad inlägget innehåller? Det senare kanske inte lockar för att besökarna redan i rubriken ser att de inte alls är intresserade? Ska jag själv bestämma vad jag vill blogga om och med, eller ska jag överlåta åt andra att bestämma att idag är det rutigt som gäller, eller blått, eller fyrkantigt?

Jag föredrar nog att bestämma själv, för detta är min blogg och ingen annans, men jag lägger in bilder till utmaningar när det passar mig för att jag gillar ämnet, som t ex fåglar. Och nu tror jag att jag kanske får vissa försvarare av alla utmaningar på mig, som säger ja men det är så svårt att hitta på något annars om ingen bestämmer och så är det kul att se OM man hittar den där bilden med blått, rutor eller vad det nu kan vara! *hi hi* Det stämmer bra, va? Ja, var och en gör som den vill, men jag kan tycka att det blir lite för "fyrkantigt" ibland! Undrar om någon håller med mig? :o)

Idag hade jag bara tänkt att lägga in tre bilder som jag tog igår i vår stad. Jag hade besökt tandläkaren (igen) och fått min tand rotfylld, när jag sen gick förbi den här speciella platsen.

Det finns en lokal konstnär som med hjälp av motorsåg trollar fram fina konstverk ur almar som tyvärr drabbats av, den nu så vanliga almsjukan. Bland annat så har denne man, Sven-Ingvar Johansson, gjort ett flertal konstverk i vår hembygdspark. De får jag visa en annan gång, eftersom den också fick några nya i sommar och de har jag också fotat. Wikipedia har lite info om Sven-Ingvar Johansson.


Men det senaste verket är detta:
Tre visa ugglor har vuxit upp ur en alm precis bakom
vårt stadshus här i staden. En del har påpekat att
ugglorna också har vissa likheter
med några lokalt kända politiker!





Jag gillar sån här "naturlig" konst!






"Blink, blink, ha en trevlig helg"
hade jag tänkt skriva som slutord för idag... :o)




...men så råkade jag kika i en av sommarens bildmappar!

Och fylldes av en sån längtan tillbaks hit,
till vår sköna favoritstrand på Skånes ostkust!
Vi kom bara hit en enda gång i sommar
och det var faktiskt efter semestern.
I horisonten på bilden syns Stenshuvud
som en liten kulle. Där uppe var jag för någon
vecka sedan för allra första gången i mitt liv!




Ett litet musselskal bland de nästan runda sandkornen.







En myra stretar på bland kornen








Vågorna skvalpar emot stranden







Termometern säger ca 26-28 grader.







En sädesärleunge möter det stora blå havet






Lite soldisigt var det när jag zoomade in Skånekusten
norr om Stenshuvud, kan vara närheten av Kivik.

Varför tog sommaren slut så fort?
Och så säger de att sådana regniga
och ostadiga somrar ska bli ännu
mer vanliga i framtiden! *suck*

Ha en skön helg alla!
Tack till er som skriver!!
-->

17 kommentarer:

  1. Så fina träugglor! Jag gillar lite "ovanlig" konst, som man vet att någon har knåpat till! Utmaningar kan man väl vara med på om man vill...jag försökte ett tag, men det kändes som ett måste ibland, att man "måste" hitta en bild som passar. Jag bloggar om lite vad jag känner för! Take it or leave it, liksom! Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Hejsan Pia !

    Det därmed rubriken är nog ganska viktigt. Det har jag märkt,Som nu sist när jag skrev."Får jag presentera min nya kille. De trodde garanterat jag träffat en ny karl.hihihi.

    I början kunde jag inte få dit foton, nu när jag har mindre att skriva om, är det bra utfyllnad med alla bilderna.

    När jag såg sanden, kunde jag förnimma hettean att gå i sanden känna den mellan tårna. WoW !

    Inte kom jag till en badstrand i sommar.Men Marens böljande vågor har jag njutit av.
    Jag tycker sommaren var bra. Är väl för att jag inte gillar värme numera.

    Kram Mi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Killen var en ny kattkille på ett år.Från början hittekatt. Han är det vackraste jag sett på bra länge. Har inte så många bra bilder av honom än, men det kommer,

      Radera
  3. Flott bildeserie dette!
    Ha ei super helg!

    SvaraRadera
  4. Kluriga ugglor och kul med lite annorlunda utsmyckning, sommarbilderna
    är ju oxå precis vad man behöver en sån här regndag./Anders

    SvaraRadera
  5. De där ugglorna gillar jag. Och visst längtar man redan lite,lite grann tillbaks till sommaren. Förhoppningsvis har vi en lång, varm höst framför oss.
    Kram
    Kerstin

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Vilka härliga ugglor, sällan man ser skulpturer och liknande i stadsmiljöerna som man verkligen tycker om (får man säga så) Dessa var verkligen ett undantag, sedan så är man ju "fågeldåre" också...
    När det gäller vad man skall blogga om så är det ju såklart upp till var och en. Det är ju fördelen med att vara amatör när det gäller fotograferande man fotar det man brinner för även fast man vet att den stora massan gillar andra typer av bilder... Tycker det känns samma med bloggandet.
    Ha en fin helg
    /Ingemar

    SvaraRadera
  7. Du godeste!! Hvilke utrooolige vakre bilder du har her, kjenner lukten av salt hav helt hit! Og for en nydelig sandstrand, med små små lyse edle stener! DIT vil også JEG!! =)
    Nydelige macrobilder på stranda!

    Og hvilket byggverk av de tre uglene, veldig herlig! :)

    Og ja.. hvordan skal man blogge? Jeg tenkte en del på det før.. nå blir det mest på impulsiven.. og jeg tenker ikke så mye over det..
    Tittelen hos meg er vel også ganske så impulsiv, tror jeg..

    Jeg var med i utmaningar før.. men det føltes plutselig for 4-kantig for meg også.. Det føltes som en tvangstrøye.. jeg vil helst blogge om det jeg kommer på selv, som du skriver *det er min blogg* :)

    Ønsker deg en god helg Pia, og jeg takker for dine kommentarer! :)
    Jeg har lagt inn et samlet svar inne på bloggsida mi.. i siste innlegget.

    Klem fra meg! :)


    SvaraRadera
    Svar
    1. men som du skriver.. så går det an å slenge seg på en utmaning nå og da.. om det kommer impulsivt.. På tegnebloggen min har jeg jo vært med i utmaning for ikke lenge siden. :))

      Radera
  8. hej pia:)

    hihi;-) ja som du skrev så är det no bra att du har bloggvännen anna som "visar" dig skånes guldkorn;-) vad skojjit att du nu oxå har fått uppleva stenshuvud, visst är det otroligt vackert där<3 det blir nog lätt så att man blir lite "hemmablind" ibland..å då är det bra att ha bloggvänner som kan tipsa dig om guldkornen som finns dig nära<3 :-)

    å där man står därnere på stranden och anar stenshuvud långt därborta som en liten kulle bara...den synen /den bilden är mig så välbekant...<3

    många kramar till dig pia-nere i "vårat" skånerike<3

    SvaraRadera

  9. Flot billede serie du viser.
    Ønsker dig en god søndag:)
    Hanne Bente

    SvaraRadera
  10. De här träugglorna gillar jag massor. Han är duktig skulptören som gjort dom. Det är bra att de gör sånt här när de är tvungna att såga ner träden.

    Underbara bilder från stranden. Blev inte mycket till strandliv denna sommar :)

    Sen har jag varit ner och gluttat på dina andra inlägg. Helt underbara bilder på de badande fåglarna. De små lövsångarna sååå söta, sädesärlan likaså.

    Man bloggar om och visar de bilder på sin blogg som man själv vill. Utmaningar är roliga att vara med på, men jag skulle inte vilja vara med på allt. För mig räcker det så bra med Himmelsk och ibland när temat passar även Fototriss.

    Ha de gott!
    Kramar Maria

    SvaraRadera
  11. Beautiful photographs, coastal climates are unusual. I am greeting

    SvaraRadera
  12. Så hærlige ugler - det ER jo kunst ! Nydelige bilder fra hav og strand - en fin sommerstemning i bildene dine -godt å kunne ta frem utover vinteren å se på og tenke at det kommer nye sommerdager :-) Man må legge ut bilder og tekster som man vil - jeg gjør litt begge deler - har vært med på noen av disse fotoutmaningene men ikke alle passer for meg! Jeg synes du har en flott blogg - Hilsn Liva

    SvaraRadera
  13. Jeg blogger i vei om akkurat det som passer meg jeg, og skriver selvsentrert på samme måte :-) Innimellom har jeg masse lesere, og endel kommentarer - andre ganger blir visst leserene borte for en stund, og få kommenterer. Jaja, that's life :-) Flotte ugler du viser her, åh den som hadde et slikt talent og kunne blitt kunstner! Og herlige sommerbilder! Her blåser det noe aldeles forferdelig i dag, men solen skinner iallefall :-) Det termometer-kortet ditt var hendig du, et slikt har jeg aldri sett.

    SvaraRadera
  14. Så fantastiske bilder, både av treugler, strand og sjø og småkryp! Jeg liker vinklene og komposisjonene dine, Pia, det er sant som en sier over her, det ER kunst!! klem fra Kjersti

    SvaraRadera
  15. Så fina de är de där tre ugglorna - var och en med sin egen personlighet... gillar dem mycket! Bilderna från stranden är helt underbara - så stora sandkornen ser ut :)
    Så var det det här med bloggandet... hm... självklart bloggar jag om det som jag själv vill - ibland deltar jag i en del av alla dessa teman och utmaningar som finns, men då är det för att jag just den dagen tycker det är något som passar mig - inte p.g.a något slags tvång eller att jag inte kan komma på något eget. Och rubriken - jag vet inte, men jag tror säkert den påverkar...
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera

Hej kära besökare!
Kul om du lämnar en kommentar efter dig,
så jag vet att du hälsat på!
Med vänlig hälsning/Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...