Sidor

söndag 13 mars 2011

Kände stort obehag...

...när jag vaknade av klockradion i fredags morse och hörde att en stor jordbävning ägt rum och en tsunami träffat Japan! Vet att jag tänkte "Är det sant? Nu igen?"

Tyckte inte det kändes rätt att sitta här och skriva några futtiga små bagatellartade inlägg om någonting, utan jag följde händelseutvecklingen där borta (på Aftonbladets hemsida) med både skräck och oro. Moder Jord har än en gång sagt ifrån: "Sluta att förgifta mig!" tror jag! *suck*

Detta känns fortfarande inte bra! Tyckte det var väldigt obehagligt med kärnkraftverken där, som man inte visste hur det skulle gå med. Skulle det bli härdsmälta eller inte? Usch och fy vad otäckt! Jag minns Tjernobylolyckan mycket väl och hur vi påverkades också här i Sverige av den!

Alla minns väl också tsunamin som träffade Thailand? Då var det annat ljud i skällan minsann, för då råkade det ju vara de välbeställda svenskarnas semesterparadis som drabbades, denna gången rörde det ju "bara japaner"! Personligen är jag glad att inte en av mina söner befann sig i Japan nu när detta hände, för han har varit där två gånger på turné med ett band.

Det finns mycket att skriva om detta, men jag lämnar det för tillfället.


I måndags tog jag in några kvistar från min forsythiabuske och satte i en vas på köksbordet.
Idag slog det ut blommor på dem, så nu har jag vår inomhus i alla fall. Ute är det bara grått, grått....

Forsythiaknoppar som ska till att öppna sig.Blomma på forsythiakvist i mitt kök idag. :o)Månen igår vid 23-tiden.
Lite svagt dis och temperatur runt nollan.
Ha en fin söndag,
du som ev. tittar in!

Och tack till er som
skriver kommentarer
vid era besök! :o)


10 kommentarer:

 1. Helt enig med deg at det er en trist helg. Ser på nyhetene hele tiden og føler med de som har mistet alt de eier.
  Så fin greinen ble. Minner oss om at snart slår våren seg ut i full blomst.
  Ha en fin søndag.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det jättetråkigt det som händer i Japan . Jag har svårt att förstå att det går att bygga kärnkraftverk i jordbävnings drabbade områden .Vacker blomkvist du har inne en positiv sak som minner om den tid vi är på väg till,kram Nette

  SvaraRadera
 3. Hei! :) Så flott at du skriver om dette jordkjelvet og tsunamien og kjernekraftulykken! Det gikk veldig innpå meg! Huff å huff! Ord strekker ikke til, bare tårene.. Jeg satt og leste om Japan i hele natt! På japanske (oversatte) twittere, filmklipp etc.. Det er vanskelig å forstå. Hvordan kan det japanske folk være så tapre??!!?? Jeg tenker på menneskene der, og husdyrene deres også! Noen har sagt det var ikke en stor flom, det var en høy, kompakt, tykk, sterk betongvegg som kom susende i 100 km/timen!!!!!!!

  Vi får tenne lys og tenke på dem, sende dem varme tanker..

  Flotte bilder i innlegget ditt forresten! :)
  Ønsker deg en god søndag med varm klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 4. Huff ja, det er så fælt å se hva som skjer der borte. Stakkars mennesker som opplever noe slikt. Som Viola sier, vi får tenne lys og tenke på de. Vet ikke om det hjelper jeg, men det føles så maktesløst.
  Så fine bilder du har her, den månen var lekker!

  SvaraRadera
 5. Det är hemsk det som har hänt och vi tänker nog alla på dom och följer utvecklingen.
  Det är många tanker som går runt i huvudet .....
  Det var jätte fina bilder du har tagit här och lagt upp ... vi har också grått ute kan jag meddela :)
  kram :)

  SvaraRadera
 6. Vilken månbild! Har du superobjektiv? Härligt när man kan ta in våren inomhus. Är också oroligt vad som händer mest för barn och barnbarn vad som kan hända i deras framtid. Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 7. Naturkatastrofer er alltid trist! Store som i Japan er jo bare helt forferdelig!

  Flotte bilder du legger ut!
  Ønsker deg en fin kveld og en god ukestart!

  SvaraRadera
 8. Det som hänt i Japan är fruktansvärt. Hela landet är ju drabbat. Såg på nyheterna i morse och det var inget kul att se det där stora rökmolnet som steg mot skyn och hur vattenmassorna från tsunamin skövlat bort allt under sin framfart. Jag vet en kille här ifrån stan som bor i Japan, men vet inte var i landet han bor. Får höra med min mamma för hon umgås med hans mamma.

  Nu till något annat och mycket trevligare... Dina undernara bilder på forsynthiakvistarna som du tagit in. Ljuvligt med lite vår inomhus när den inte riktigt vill komma igång utomhus. Jag har ju som sagt satt upp gardiner som är härligt våriga och ska lite senare idag införskaffa nån fin blomma att ha på köksbordet (en riktig, ingen fuskis *s*)

  Nu ska jag ge mig ut i dimman och se vad jag få till nåt bra till 365-bloggen.
  Ha en riktigt bra dag!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Jag håller med dig. Inte nu igen tänkte jag. Usch!

  Nu kommer våren och det är så roligt att få se dina bilder på forsythia. Hörde att man har sätt blåsippor men det kan vara i tidigaste laget.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 10. Ja gud ja vilken katastrof och man tänker många tankar när sånt händer...är det moder jord som säger ifrån när människan ställer till det alltför mycket med naturen?
  Annars är det grått här ochg inget väder att dra ut i och sen ska jag vara hemma och kurera mig också.
  Fina bilder...månen mig gilla!

  Ha en bra vecka!!

  Steffe

  SvaraRadera

Hej kära besökare!
Kul om du lämnar en kommentar efter dig,
så jag vet att du hälsat på!
Med vänlig hälsning/Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...