Sidor

fredag 4 mars 2011

Bokrean?

Någon som varit på bokrean i år? Eller jag skulle kanske först fråga, OM det är någon mer än jag som fortfarande läser böcker? Jag är uppväxt med att läsa böcker och har fortfarande behov av det, trots alla frestelser i form av blogga/bloggar, internet, tv, filmer, fotografering mm. :o)

I år var jag ute och kollade runt lite på bokrean på Ica Maxi, där jag brukat handla tidigare, men till min förvåning gick jag mest runt och tyckte att 59:-, 69:- och 79:- kronor per bok, var alldeles för dyrt! Till sist hittade jag en korg med några pocketböcker för 29:-/st. Fast inte var det såå billigt det heller men jag köpte två i alla fall. Senare var vi en sväng in på Netto för de har ibland lite böcker där också och där köpte jag fem stycken för 19:-/st. De senaste åren har jag köpt massor av pocketböcker till ännu billigare priser än det jag betalade nu.

Jag håller förresten på att "feng shuia" i mina bokhyllor också! Jag läser om gamla böcker för att se om de håller idag också, eller om de ska gå vidare till loppis! Det är många som jag rensat bort nu!

Idag tycker jag att inbundna böcker tar för stor plats! Jag har fortfarande kvar böcker som jag köpte genom den första bokklubb jag var med i! Den hette Underhållningsbokklubben och det var i slutet av 70-talet! Böckerna därifrån var i precis lagom format, 12x19 cm. Idag tycker jag att de bara blir större och större, och tjockare och tjockare. Tittar man sen i dem, vad får man se? Jo, jättebreda marginaler och luftigt radavstånd! Helt onödigt!

Böcker var inte billiga förr inte, så det var kanske därför man varit så rädd om dem och har sparat dem i alla år. Sen tog man ju bort bokmomsen och då blev böckerna billigare.

Inte fynd, men ganska lagom pris
med 153 kr för 7 böcker. :o)


Om du också läser böcker,
vilken bok läser du just nu?

Önskar er en trevlig helg,
ni som tittar in! :o)
Tack till er som kommenterar! :o)9 kommentarer:

 1. Joda jeg leser fremdeles bøker jeg, syntes det er så kos. Har faktisk ikke slik proppgreie til å putte i øret med musikk og lydbøker, jeg er vel den eneste i verden tenker jeg :-) Men, det går på at jeg har en feil slik at jeg ikke fanger opp lyden på riktig måte, og det blir et helt sirkus i hodet mitt med disse proppene :-) Og jeg har hyllemeter med bøker, flere tusen ekseplar faktisk, og favoritter er nok gamle norske sagaer. Og så krim da :-) Og strikkebøker :-) og fotobøker :-)

  SvaraRadera
 2. Godt kjøp!
  Mener å se to norske forfattere der...
  Ha en flott fredda'!

  SvaraRadera
 3. Jodå jag har varit en sväng på bokrean i år med :)
  Det blev Bibliotekskatten Dewey och boken Jag är Ozzy , Ozzy Osbourne.
  Har börjat läsa Biblotekskatten Dewey :)

  SvaraRadera
 4. Läser inte någon bok nu hinner inte ,brukar läsa då jag har semester ,trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 5. Morning! Jo jag läser...men mest vid köksbordet för om jag ligger ner somnar jag omgående, fniss! Just nu saknar jag en bok till frukosten, bokhyllan står i Juniors rum och dit in vill jag inte in o stöka innan han vaknat! Bokrean besöker jag inte, har massor av böcker som jag fått och som jag ej läst ännu...sen läser jag ofta, ofta om böcker också!
  Tack för förklaringen till experimentet! En sån där Lusida har nog jag också!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 6. Min dotter läser många böcker och hon har alltid gått på bokrea förut ..men nu skickar hon efter dom via nätet .. jag läser inte så mycket nu .. jag läste alla Margits Sandemos böcker och serien om isfolket .. den kunde jag inte släppa ... började jag med en bog från den serien .kunde jag inte sluta att läsa den innan den var klar :)

  SvaraRadera
 7. Jag älskar böcker, har ett helt rum fyllt med dom. Just nu läser jag en dokumentär bok som heter Shantaram skriven av Gregory David Roberts. Det är en riktig tegelsten på närmare tusen sidor, men mycket bra.
  Bokrean har jag inte varit och kikat i år. Har så mycket böcker som står i bokhyllorna som jag inte läst än. Ögonen har ju inte velat vara med mig, men nu har hag ju fått glasögonen så det kommer att bli ändring på den fronten :)

  Det här med ordet bokeh har jag ingen aning om var det kommer från eller varför en del använder sig av det. De kanske tycker om att svänga sig med fina fotouttryck, vad vet jag :)
  För mig räcker det så bra om någon säger att de tycker att bakgrunden är fin, eller lagom suddig :)

  Ha en riktigt bra dag! Jag hoppas att solen lyser även på dig idag :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Tack för era kommentarer!
  Kul att se att det finns några fler som liksom jag fortfarande läser böcker! *s*
  Kram Pia
  PS. Solen har lyst här idag!

  SvaraRadera
 9. Oj är det bokrea? Det har jag missat helt. Den bok som jag är ute efter kommer inte med på bokrean i år.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera

Hej kära besökare!
Kul om du lämnar en kommentar efter dig,
så jag vet att du hälsat på!
Med vänlig hälsning/Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...