Sidor

måndag 22 augusti 2011

Har inte känts så kul att...

...blogga senaste tiden, på grund av att en förkylning som hoppade på mig redan den första veckan efter semestern. Var hemma en vecka, men den gick inte över ändå, så det blev ännu en vecka sjukskriven med antibiotika. Och det minns jag inte ens när jag åt senast! Nu ska jag vara ok igen, förhoppningsvis.

Men man tappar både ork och lust och börjar ibland ifrågasätta sitt bloggande också. För vems skull bloggar man? Vad ska man ha alla sina foton till egentligen? Ibland känns det också som om alla ändå fotar samma saker, så varför ska jag också...? Man är bara en liten amatörfotograf bland många, många superduktiga sådana. Lite höstdepp, kanske?

Fast igår tog vi återigen en liten runda till vårt favoritställe, Magle våtmarker. Vi, maken och jag, hamnade här för första gången i början på maj månad och har varit där i genomsnitt en gång i veckan sedan dess. Ett ställe som vi stormtrivs på och där har funnits så många fåglar med ungar att upptäcka och att följa. Men senast vi var där, hade ALLA skrattmåsarna med alla ungar försvunnit - och de hade fyllt en stor damm själva. Vi såg inte heller till de vitkindade gässen med sina två ungar. Det var så tyst där!

De fåglar vi trots allt såg igår var ankor, de två svanfamiljerna med sina sammanlagt nio ungar, skarvarna, grågässen, de skygga gråhägrarna, sångsvansparet, skäggdoppingfamiljen, ett par sothöns, fiskgjusarna som man aldrig kan låta bli att försöka få något bra foto på! Jag kom hem med 267 nytagna bilder, varav 30 hamnade i papperskorgen direkt. Men när ska man ha tid att lägga ut?


Här kommer EN bild av 267 från igår!
Röd trollslända vid Magle våtmarker

Ha en bra dag!

13 kommentarer:

 1. Visst kan det kännas så ibland, som du beskriver... Själv fotograferar jag och skriver tillika för mitt eget välbefinnande...jag skulle inte vara en hel människa om jag inte fick skriva och fånga fotografiska ögonblick som jag sen kan pryda mitt hem med... :) Att andra sen också kan finna glädje i det jag gör är en ren bonuslycka!
  Många pigga-upp-kramar från mig :)
  Det är dessutom en mycket vacker bild du delat med dig av! Tack!

  SvaraRadera
 2. It's a very nice picture Pia.....well done.

  SvaraRadera
 3. Livet går litt opp og ned. Det gjør bloggingen også.

  SvaraRadera
 4. Høres ut som en liten høstdepp ja. Tror vi har det slik alle sammen innimellom, men så kommer det kommentarer på bildene og så er det like kul igjen :-) Flott bilde du har her iallefall, skarpt og fint med nydelige farger. Se på de flotte vingene, helt utrolig nydelig. Håper du føler deg bedre etterhvert, ikke gøy å være syk. Men med det været som er i sommer er det vel ikke til å unngå. Her har vi sol i dag, og jeg nyyyyter :-) Klem til deg Pia!

  SvaraRadera
 5. Ingen ønskedrøm :-) Brukte telezoom - 300 mm - og så syntes jeg nok ikke særlig godt nede i den hengekøyen. Men jeg har jo klippet ned bildet litt også da :-)

  SvaraRadera
 6. Schönes Bild auf die anderen Bilder warten wir.
  Wünsche gute Besserung.

  Gruß
  Noke

  SvaraRadera
 7. Så kan nog alla känna mer eller mindre, men det är dom små sakerna på bilderna som gör att man tittar på alla andras bilder. Fast att det är samma blomma eller fjäril.
  Ta bilden på hanen av en Blodröd ängstrollslända. Där har du en ljus bakgrund av vass och jag har en med gröna blad. Det är dom små skildnaderna som gör det roligt att besöka andra bloggare.

  Ha en underbar dag

  SvaraRadera
 8. Det är ju den stora upplevelse naturen ger som man vill återge till andra.Tänk så många som tittar på våra bloggar som aldrig kommer sig ut i naturen av en eller annan orsak men som på detta sätt får uppleva den .du har en jättefin bild på trollsländan .kramis Nette

  SvaraRadera
 9. Sååå fin bild på trollsländan! Jag lyckas aldrig få med dessa på bild för de hinner flyga sin väg innan jag hunnit trycka av :)

  Ja, dessa tankar kring bloggande och fotograferande de har jag med... Kan bara säga att just nu tycker jag att det är otroligt skönt att bara behöva tänka på 365-bloggen. Hur länge jag pausar den andra det vet jag inte, men ett litet tag till blir det i alla fall så mycket vet jag :)
  Ha de gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. hej pia<3 man känner sig inte alltid på topp..och man måste inte vara på topp hela tiden..det är okey<3 jag skulle inte vara härinne på din blogg nästan dagligen..om inte den gav mig något<3..dina vackra och roliga bilder osv<3 du ger oss mer än vad du tror..<3 det viktigaste är att vi gör det vi älskar..då lyser det på något sätt ut genom "våra verk" att brinna för något och lägga ner hela sin själ i det när man gör det.... följ alltid det du känner pia<3 du måste ingenting...kom ihåg det. ta hand om dig<3 varm kram

  SvaraRadera
 11. Men Pia-- såå känner vi allihopa både titt o tätt.. Vad ska vi göra med alla bilder. ?? Det får efterkommande göra av med.. JAg vill ha dem så länge jag kan se- det är MITT liv jag fotar för och sen är det så härligt om man här på bloggen kan ge en liten idé el. ljusglimt till ngn annan. Det är nämligen precis det DU gör med Dina härliga foton.. Jag njuter o beundrar... det är så det ska va´
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 12. Så känner vi alla ibland .. och jag har ju precis som du inte mått så bra och då blir det inte samma ork och lust att blogga ..men sen när man börjar kvickna till igen .. vill man ju gärna ha den kontakt man har med alla dessa underbara bloggvänner man har fått här :) Sen är det en sak .. kvalitén på bilderna .. är inte det som är viktigast ..utan det är den upplevelse man hade när man tog just den bilden .. man vill gärna dela med sig av den :)
  Jag har lagt upp bilder som man knappt kan se vad det är ..men eftersom jag var glad över att ha fått just det motiv .. ville man ju tala om det ;)
  kram/Mimmi

  SvaraRadera
 13. God bedring til deg! Håper du raskt blir bra igjen!
  Flott øyenstikker! Ha en fin morgendag!

  SvaraRadera

Hej kära besökare!
Kul om du lämnar en kommentar efter dig,
så jag vet att du hälsat på!
Med vänlig hälsning/Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...